sluiten

Loginbox

Vul in de volgende velden je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.


  • Gebruikersnaam:
  • Wachtwoord:
  •  
  • Bij elk bezoek automatisch inloggen.
  •  
  • Onlinestatus verbergen.


  •  


Volvo Cars lanceert Care Key voor veilig autodelen standaard in alle modellenBen 
Beheerder
Avatar
m/v: mannelijk
van: NETHERLANDS  Even ten noorden van de Paltz
Leeftijd: 67
Berichten: 36824
Lid sinds: 09 / 2004
Homepage Privébericht
Verborgen
Onderwerp: Volvo Cars lanceert Care Key voor veilig autodelen standaard in alle modellen  -  Gepost: 20.03.2019 - 15:44   -  
Volvo presenteert de Care Key. Daarmee kunnen eigenaren van een nieuwe Volvo een snelheidslimiet instellen voor zichzelf en voor anderen die de auto eventueel gebruiken. Vanaf modeljaar 2021 is de Care Key standaard in elke Volvo.

Met de Care Key kunnen Volvo-rijders de topsnelheid van de auto limiteren voordat zij die uitlenen aan anderen, bijvoorbeeld aan jonge, onervaren gezinsleden die nog maar kort in het bezit zijn van het rijbewijs. De introductie van de Care Key komt kort nadat Volvo aankondigde de topsnelheid van alle nieuwe Volvo-personenauto’s vanaf 2020 te beperken tot 180 km/uur. Daarmee geeft Volvo een krachtig signaal over het gevaar van te hard rijden.

Discussie
Håkan Samuelsson, chief executive van Volvo Cars, benadrukte dat het bedrijf een discussie op gang wil brengen over de vraag of autofabrikanten het recht hebben – of misschien zelfs de plicht – om technologie in auto’s in te bouwen die het gedrag van de bestuurder beïnvloedt. Nu zulke technologie beschikbaar is, wordt die vraag nog belangrijker.

De snelheidslimiet en de Care Key zijn onderdeel van Volvo’s veiligheidsinitiatief. Ze laten zien hoe autofabrikanten actief hun verantwoordelijkheid kunnen nemen om te bereiken dat er geen mensen in het verkeer om het leven komen door beter gedrag in het verkeer te stimuleren.

Verantwoordelijkheid
“Wij geloven dat autofabrikanten een verantwoordelijkheid hebben als het gaat om het verhogen van de verkeersveiligheid”, aldus Samuelsson. “De snelheidsbeperking die we onlangs aankondigden, past in die gedachtegang, net als de Care Key. Veel mensen delen hun auto met gezinsleden en vrienden, maar weten niet goed of zij onderweg altijd veilig zijn. De Care Key biedt een goede oplossing en zorgt voor gemoedsrust bij de eigenaar.”

Behalve meer veiligheid zorgen voorzieningen als een snelheidslimiet en Care Key hoogstwaarschijnlijk ook voor financieel voordeel. Volvo praat met verzekeraars in diverse landen over speciale, gunstige verzekeringsvoorwaarden voor Volvo-rijders van wie de auto is uitgerust met dergelijke voorzieningen.


Overeenkomsten met verzekeraars
Specifieke overeenkomsten en voorwaarden hangen natuurlijk af van de omstandigheden op de lokale markt, maar Volvo verwacht de eerste overeenkomsten binnenkort te kunnen bekendmaken.

“Als we beter gedrag kunnen stimuleren en ondersteunen met technologie die de bestuurder helpt problemen te voorkomen, dan zou dat logischerwijze ook een positief gevolg moeten hebben voor de verzekeringspremie”, aldus Samuelsson.
Volvohistorie: 244-245-440-850-V70-V70-S60-XC70-XC70-245-S70-V70
naar beneden naar boven
 

Geregistreerden in dit topic

Momenteel geen geregistreerde binnen dit gebied


Cookies van dit forum verwijderen  •  FAQ / Help  •  Teampagina  •  Colofon   |  Actueele lokale tijd: 22.07.2019 - 14:35