Team dsm-firmenich PostNL en Volvo Car Nederland verlengen partnership

In dit board het officiële nieuws over Volvo van verschillende bronnen uit de hele wereld
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ben
Executive Member
Berichten: 41096
Lid geworden op: 09.09.2004 - 16:57
Locatie: Even ten noorden van de Paltz
Contacteer:

Team dsm-firmenich PostNL en Volvo Car Nederland zijn verheugd om hun samenwerking voor de komende jaren te verlengen, waarbij het Zweedse merk aan het team opnieuw hun premium voertuigen zal leveren, waarvan 90% van de in-race voertuigen sinds begin 2024 volledig elektrisch zijn.

Vorig jaar was Team dsm-firmenich PostNL de eerste wielerploeg in de historie die de gehele Tour de France met een volledig elektrische Volvo volgauto reed. Een wereldwijde primeur, die zowel Volvo als Team dsm-firmenich PostNL inspireerde om die ingeslagen weg een passend vervolg te geven.

Frits Giesbers, Commercial Operations Director bij Volvo Car Nederland: “Wij ondersteunen de vooruitstrevende visie van Team dsm-firmenich PostNL ten aanzien van verduurzaming en wij willen onze bijdrage hierin vanuit Volvo graag voortzetten. Wat ons betreft vraagt dit om meer, om een versnelling.”

Met het verlengen van de samenwerking is Team dsm-firmenich PostNL door Volvo opnieuw uitgerust met auto’s van Volvo. Hierbij zal nu 60% van deze inzet een volledig elektrische Volvo EX40 zijn en streven de partijen om nader in de toekomst alles geëlektrificeerd te hebben.

“Het afgelopen jaar hebben wij samen met Volvo veel met de volledig elektrische Volvo EX40 getest”, adlus Marloes Poelman, Head Operations & Finance bij Team dsm-firmenich PostNL. “De resultaten waren zeer positief en het bevestigde onze strategische keuze om verder in te zetten op elektrificatie. De stap naar 100% volledig elektrische volgauto’s in ons wagenpark is een doel voor de toekomst om bij te dragen aan de verdere verduurzaming van onze sport. We gaan verder en we willen onze grenzen blijven verleggen, precies zoals ons motto 'Keep Challenging’ dicteert."

Duurzaamheid zit voor zowel Volvo als Team dsm-firmenich PostNL niet alleen in het streven om emissieloos te rijden, men kijkt vooral naar de kernwaarde in de bredere zin. In combinatie met focus op veiligheid zijn het deze twee kernwaarden die beide partijen sterk met elkaar verbindt. Hierbij ligt de focus op veiligheid in en rondom de auto maar ook tijdens de koers, waarbij Volvo de kwetsbare renners en andere weggebruikers, daar waar nodig en mogelijk is, bescherming wil bieden.
Fietsen.jpeg


Aankomend wielerseizoen wordt ook getest met Volvo’s nieuwste, compacte EV, de Volvo EX30. Ontworpen met de laagste CO2 voetafdruk van alle Volvo’s tot nu toe, zet de EX30 een nieuwe standaard voor veiligheid, waarbij het beschermen van alle weggebruikers centraal staat. Zo is het portier van de Volvo EX30 uitgerust met een waarschuwingssignaal. Door middel van visuele en auditieve signalen wordt de bestuurder gewaarschuwd als het portier wordt geopend wanneer er een fietser of andere verkeersdeelnemer passeert. Deze feature bekrachtigt Volvo’s veiligheidsvisie van ‘zero collisions’ met als allerhoogste ambitie, geen doden of zwaargewonden meer in of rond een nieuwe Volvo.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Volvohistorie: 244-245-440-850-V70-V70-S60-XC70-XC70-245-S70-V70
Plaats reactie

Terug naar “Volvo Nieuws”