Pagina 1 van 1

Zoemend geluid in de wielen?

Geplaatst: 28.01.2020 - 10:42
door Evinyatar
Sinds enkele maanden maakt mijn S60 (bj 2016, 42k km op de teller) af en toe een zoemend/sissend rolgeluid. Binnen in de wagen hoor je het niet hard, tenzij je met de ramen open naast een muurtje of iets dergelijk rijdt. Het begint rond ongeveer 40km/u en de frequentie is afhankelijk van de snelheid (niet het toerental). Het doet zich ook niet altijd voor, maar het komt en gaat nogal abrupt. Na een bandenwissel is het probleem ook gebleven, dus daar ligt het probleem niet. Ik ben er al twee keer mee naar de garage geweest, maar daar kunnen ze het probleem niet constateren of verhelpen. De laatste keer hebben ze wat rubbers ingevet maar dat heeft geen oplossing geboden. Komt dit probleem bij iemand bekend voor?

Zoemend geluid in de wielen?

Geplaatst: 06.02.2020 - 22:43
door Dejeeper
Het enige dat ik nog kan bedenken is een wiellager. Probeer eens op een vlakke weg rustige slalom bewegingen te maken en kijk eens op het geluid dan verandert.

Zoemend geluid in de wielen?

Geplaatst: 07.02.2020 - 08:07
door Godtoh
Zelfde fenomeen bij mij. Ik vermoed een wiel lager die aan het vergaan is.
Is maar heel af en toe dat ik het hoor en tot nu toe gaat het tijdens de rit weer weg.

Zoemend geluid in de wielen?

Geplaatst: 13.02.2020 - 18:21
door Evinyatar
Bedankt voor de reacties. Vandaag deed het probleem zich opnieuw voor, maar lijkt het erger te zijn geworden. Het is nu duidelijk hoorbaar in de wagen ook zonder naast een muur oid te rijden, en bij lagere snelheden. Het deed zich de laatste 4 km of zo constant voor, wat het vroeger niet deed. Met wat geluk kan de garage het dan ook gemakkelijker reproduceren. Als het zich volgende week nog steeds voordoet dan ga ik er maar even mee langs.
Slalombewegingen veranderen het geluid in ieder geval; bij het naar rechts draaien lijkt het geluid tijdelijk lichtjes in toon te verhogen.

Zoemend geluid in de wielen?

Geplaatst: 15.02.2020 - 08:56
door Dejeeper
Dan moet je er maar van uitgaan dat het een wiellager is. Laat nog even weten op dit klopt.

Zoemend geluid in de wielen?

Geplaatst: 17.02.2020 - 15:31
door Evinyatar
Zoals dat gaat met die dingen stopte het geluid weer op de moment dat ik bij de garage kwam. Het kwam wel meteen weer terug zodra ik weer naar huis reed. Ze hebben dus ook deze keer het probleem niet meteen kunnen constateren. Binnen twee weken heb ik een nieuwe afspraak; dan gaan ze de wielen demonteren en een grondigere zoektocht lanceren.

Zoemend geluid in de wielen?

Geplaatst: 03.03.2020 - 17:33
door Evinyatar
Net terug van de garage; deze keer hebben ze de linker-achter wiellager vervangen. Nog enkele dagen rondrijden om te bevestigen dat dat het probleem definitief oplost.