Indrukwekkend geluid en premium design komen samen in de nieuwe Volvo EX90

Full Electric vanaf MY2023
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ben
Executive Member
Berichten: 40460
Lid geworden op: 09.09.2004 - 16:57
Locatie: Even ten noorden van de Paltz
Contacteer:

Er gaat niets boven een perfect gemengde symfonie van geluid. Wat ooit voorbehouden was aan studioprofessionals en andere audiofielen is nu beschikbaar in de Volvo EX90.

De nieuwe volledig elektrische SUV biedt een audiosysteem dat een meeslepende, hoge resolutie geluidservaring creëert. Het Bowers & Wilkins High Fidelity geluidssysteem past perfect bij deze stilste Volvo tot nu toe.

Geluid zoals het gemaakt is om gehoord te worden
Zelfs toen de Volvo EX90 nog niet meer dan een schets op papier was, werkten de designers van Volvo al samen met de audiotechnici van Bowers & Wilkins om ervoor te zorgen dat u, ongeacht uw voorkeurspositie in de 7-zitter, kunt genieten van ultrarealistisch 3D-surroundgeluid uit de 25 luidsprekers in het hele interieur.

"Voor de nieuwe Volvo EX90 was Bowers & Wilkins een natuurlijke en voor de hand liggende keuze als partner voor ons premium audiosysteem. Hun veelgeprezen benadering van geluid straalt kwaliteit uit en vult onze designtaal naadloos aan", zegt Jorge Furuya, hoofd UX van Volvo Cars. "Deze premium audio-ervaring is wat onze klanten van ons zijn gaan verwachten en we zijn blij om samen te werken met enkele van de meest gerespecteerde namen in audio om die ervaring te leveren."

Dankzij geoptimaliseerde luidsprekerplaatsingen en van studio's afkomstige luidsprekertechnologie wordt de muziek die door het 1610W-systeem stroomt, precies zo aan jouw oren geleverd als de artiest het bedoeld heeft; een filosofie die Bowers & Wilkins 'True Sound' noemt.

Om zo goed mogelijk gebruik te maken van de optimaal gepositioneerde speakers, kunnen luisteraars het geluid in hun Volvo auto ook ervaren als nooit tevoren met Dolby Atmos. Wanneer artiesten of creatieven een nummer, podcast of andere content in Dolby Atmos maken, zijn ze in staat individuele geluiden bewust in de driedimensionale ruimte te plaatsen om een rijke en gedetailleerde ervaring voor luisteraars te creëren. In de EX90, met Dolby Atmos via het luidsprekersysteem van Bowers & Wilkins, kan iedereen in de auto genieten van een meeslepende geluidservaring met meer diepte, details en helderheid.

Het audiosysteem wordt verder versterkt door de surround sound-luistermodi waarmee luisteraars het geluid kunnen afstemmen op hun persoonlijke smaak.

De studiomodus bootst de neutraliteit en zuiverheid van het geluid in een opnamestudio na en kan worden geoptimaliseerd voor passagiers op iedere zitplaats. De stand Individual Stage geeft de sensatie van een artiest die speciaal voor jou optreedt, en de stand Concert Hall reproduceert de akoestische ambiance van het concertgebouw in Göteborg.

De zorgvuldig geïntegreerde plaatsing van de luidsprekers - in het dashboard, de deuren, de hemelbekleding, de behuizing van de achterwielen en de hoofdsteunen van de stoelen op de voorste rij - draagt bij aan een minimalistische, Scandinavische designtaal.

Veel van de luidsprekers zijn voorzien van op maat gemaakte dubbel geëtste en geborstelde roestvrijstalen luidsprekerroosters die zijn geplaatst in houten panelen met achtergrondverlichting, waardoor een hoge mate van akoestische transparantie wordt bereikt voor de best mogelijke geluidskwaliteit zonder afbreuk te doen aan de hoogwaardige designdetails.

"Nu we een decennium van nauwe samenwerking met onze partners bij Volvo Cars tegemoet gaan, zijn we er trots op dat we het premium audiosysteem in de Volvo EX90 op de markt kunnen brengen", zegt Dan Shepherd, Vice President Licensing Partnerships bij Bowers & Wilkins. "Het nieuwste en meest geavanceerde entertainmentsysteem voor in de auto dat we samen hebben ontwikkeld, biedt een uitzonderlijk realistische en meeslepende luisterervaring."
Volvohistorie: 244-245-440-850-V70-V70-S60-XC70-XC70-245-S70-V70
Plaats reactie

Terug naar “EX90”