Nieuwe Volvo Car Design Studio in Shanghai versterkt ons wereldwijde designnetwerk

In dit board het officiële nieuws over Volvo van verschillende bronnen uit de hele wereld
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ben
Executive Member
Berichten: 38641
Lid geworden op: 09.09.2004 - 16:57
Locatie: Even ten noorden van de Paltz
Contacteer:

Vandaag hebben we onze nieuwe, hypermoderne Design Studio Shanghai onthuld. Deze is gevestigd in een van de meest levendige en creatieve steden in Azië en breidt onze wereldwijde design footprint uit door zich aan te sluiten bij onze bestaande studio's in Göteborg en Camarillo.

De studio in Shanghai wil een van de meest omvangrijke ontwerpstudio's van wereldwijde automerken in Azië worden. Net als ons designhoofdkantoor in Göteborg beschikt de studio in Shanghai over alle functies die nodig zijn om het hele ontwerpproces te vergemakkelijken - van concept tot productie.

De indrukwekkende mogelijkheden maken de productie mogelijk van schaal- tot full-size modellen voor interieur, exterieur, kleur en materiaal, evenals UX-ontwerp. Bovenop freesmachines, 3D-printers en volledig uitgeruste werkplaatsen om efficiënter dan ooit nauwkeurige modellen te produceren, beschikken de ontwerpers in Shanghai ook over VR-omgevingen waar ze ontwerpen in de virtuele wereld kunnen verkennen.

"Ons ontwerpteam in Shanghai is een cruciaal en geïntegreerd onderdeel van ons wereldwijde ontwerpnetwerk", zegt Jeremy Offer, ons hoofd global design. "Het nieuwe pand en de nieuwste technologieën helpen de samenwerking tussen onze drie designstudio's wereldwijd te versterken, om het hoogwaardige Scandinavische design van Volvo Cars voortdurend naar een hoger niveau te tillen."

Met de opening van Design Studio Shanghai versterken we ook onze strategische investering en langetermijnontwikkeling in China, naast ons R&D-centrum in Shanghai en onze fabrieken in Chengdu, Daqing en Taizhou.

De architectuur - Scandinavië ontmoet Azië
Onze nieuwe ontwerpstudio is een ruimte die innovaties aanmoedigt en creatieve ideeën inspireert. Met grote ramen van vloer tot plafond, brede trappen en hoge plafonds biedt het twee verdiepingen tellende gebouw een stijlvolle werkruimte met veel open ruimte.

Geoptimaliseerd voor samenwerking, biedt de 5.500 vierkante meter grote studio plaats aan meer dan 100 ontwerpers en creatieve ingenieurs. De werkruimtes zijn schoon en simplistisch om precies dat soort inspiratie op te wekken dat kan helpen grenzen te verleggen bij het ontwerpen van auto’s.

Het interieur is schoon en helder met veel doordachte ontwerpdetails en zorgvuldig geselecteerde materialen die voldoen aan de hoge Volvo Cars normen. In het centrum van dit alles bevindt zich de grote showhal van 1.000 vierkante meter, die voorzien is van optimale verlichting en een buitentuin heeft.

Al met al is de architectuur van onze nieuwe designstudio een verbluffende mix van ons Scandinavisch designerfgoed en inspirerende Oost-Aziatische invloeden.

Het team - lokale expertise, wereldwijde aanwezigheid
Het ontwerpteam in Shanghai, opgericht in 2010, bestaat uit talenten met een sterke expertise en diverse achtergronden. Ze zijn energiek, enthousiast en creatief en een essentieel onderdeel van onze wereldwijde designfamilie. Daarnaast leveren ze voortdurend uitstekende creatieve ontwerpen voor alle projecten. Een van de eerste designprojecten waarvoor het team de leiding nam, is de Volvo EX90 Excellence. Deze limited edition en topvariant van ons volledig elektrische vlaggenschip, de Volvo EX90, werd vorige maand in Shanghai onthuld en tilt de premium-ervaring naar een hoger niveau. Als de veiligste vierzitter ooit van Volvo Cars laat de Volvo EX90 Excellence je reizen in ultieme, eersteklas stijl en comfort.

"De Volvo EX90 Excellence is een fantastisch voorbeeld van de snelgroeiende capaciteiten en competentie van ons designteam in Shanghai," zegt Sophie Li, ons hoofd design voor de regio Azië-Pacific. "Met het doel om Scandinavisch topdesign dichter bij onze klanten in Azië te brengen, put ons team inspiratie uit zowel de Scandinavische natuur als de Aziatische kunst om ervoor te zorgen dat onze producten consumenten in deze markten aantrekken en aanspreken."
311971_Exterior_of_the_Design_Studio_Shanghai-1.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Volvohistorie: 244-245-440-850-V70-V70-S60-XC70-XC70-245-S70-V70
Urbexpeditie
6th Gear member
Berichten: 3297
Lid geworden op: 07.04.2021 - 12:53

Vandaar ook die 1300 ontslagen in Göteborg...
Plaats reactie

Terug naar “Volvo Nieuws”