Even voorstellen en meteen een vraag (audioprobleem V70 Hu-850)

In deze rubriek dus alleen over de V70 met 'schouders'.
Ga voor de V70 Classic (dus het 850 model) naar de 850 rubriek.
Plaats reactie
SimonVolvoV70
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 30.05.2023 - 10:21

Goedenavond,

Ik ben Simon uit Bennekom en rijd al een jaar of zeven in een V70 uit 2006. Het was een goedkope import en dat heb ik geweten! :)
Op weg naar huis ging meteen al het motor management lampje branden! Veel storingen me VIDA opgezocht en veel versleten onderdelen samen met mijn schoonvader vervangen. Maar ja, sleutelen aan een V70 is ook wel een leuke hobby!
Nu heb ik alleen een storing die ik niet zo goed kan opsporen/verhelpen. De autoradio werkt niet goed en ik weet eigenlijk niet waar ik het beste kan beginnen met zoeken.
Ik heb de radio die erin zat toen ik hem kocht ,een HU-650, vervangen voor een HU-850 met versterker en cd-wisselaar. Deze radio heeft een aantal jaren prima gewerkt. Nu valt het geluid af en toe weg en komt dan weer terug. Nu lees ik wel vaker op het internet dat deze radio soldeerverbindingen van binnen heeft die na verloop van tijd loslaten door trillingen i.c.m. ouderdom en warmte van de kachelradiotor. Nu vraag ik mij af of dit het geval is omdat het wegvallen en terugkomen van het geluid al enkele maanden aan de gang is. Je zal verwachten dat hij het dan op een gegeven moment helemaal niet meer doet.
Ik heb geprobeerd erop te letten wat de omstandigheden zijn waaronder het geluid wegvalt en weer terugkomt.
Ik dacht het volgende opgemerkt te hebben:

- Bij het starten van de auto heb ik vaak geen geluid, wanneer ik een tijdje rijd komt het geluid vaak terug.
- Wanneer het geluid weggevallen is hoor je om de paar seconde een zachte tik door de speakers.
- Wanneer het geluid van de radio is weggevallen kan hij ook geen radiozenders vinden.
- Wanneer het geluid is weggevallen loopt de cd-speler verder.

Ik heb van de winter een keer gehad dat op het dashboard stond dat de accuspanning laag was en startte hij slecht. Maar dat was eenmalig. Ik heb de accu nog nooit vervangen en toen ik hem kocht was de accu ook niet echt nieuw. Kan het zo zijn dat de versterker een te lage spanning krijgt om de audio aan te zetten? Is de radio aan het eind van zijn Latijn? Kan het de versterker zijn?

Ik kan zelf niet zo goed bepalen waar ik zal beginnen met het zoeken van de storing. Hebben jullie ervaring met een soortgelijke storing en suggesties waar te beginnen met zoeken?
Gebruikersavatar
Rogier64
4th Gear member
Berichten: 900
Lid geworden op: 10.04.2006 - 21:57
Locatie: Achterhoek

Door warmte inderdaad vaak soldeerverbindingen in de radio die problemen gaan geven. Je kan zelf proberen een en ander op te sporen maar ook bij een specialist op dit gebied Erich in Nieuwendijk. Persoonlijk goede ervaring mee. https://www.ets1.nl/Wat-herstellen-we-zoal/
2020 Volvo V60 T4 Inscription Polestar Engineered Alderbastend compleet
V40 T3 Dynamic Edition Geartronic IntelliSafe Pro MY2019
V70LE T4 PowerShift, MY2012, Family Line, Driver Support Line
V70 2.0D, MY2009 Prof. Tunex
V70 T5 aut, MY2001 Full Options
V70 2.5 Europa, MY1998
Plaats reactie

Terug naar “V70 MY2000 t/m MY2007”