Volvo Car Nederland behaalt Erkend Duurzaam Plus-certificering

In dit board het officiële nieuws over Volvo van verschillende bronnen uit de hele wereld
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ben
Executive Member
Berichten: 40661
Lid geworden op: 09.09.2004 - 16:57
Locatie: Even ten noorden van de Paltz
Contacteer:

Volvo Car Nederland zet de volgende stap in de richting van een duurzame organisatie met een Erkend Duurzaam Plus-certificering. Het Instituut voor Erkend Duurzaam heeft Volvo’s beleid getoetst op het gebied van Maatschappelijk verantwoord Ondernemen (MVO) door middel van de mvo-vragenlijst en een audit. Hierbij wordt er gekeken naar de duurzaamheid van de bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, personeel en dienstverlening. Met Plus is een extra Afval & Energie module toegevoegd. Hierbij zijn de afvalstromen en het energieverbruik van Volvo in kaart gebracht en adviezen gegeven hoe besparingen op dit gebied gerealiseerd kunnen worden.

Erkend Duurzaam en de Volvo retailerorganisatie
Volvo Car Nederland treedt met deze certificering in de voetsporen van de Nederlandse Volvo retailers die al over de verschillende Erkend Duurzaam-certificeringen beschikten. Zo beschikken 44 retailers over de basis certificering, 26 mogen zich scharen onder Erkend Duurzaam Plus en 12 retailers hebben het predicaat Erkend Duurzaam-Premium.

Albert-Jan Boll, Director Business & Retailer Development: ‘Duurzaamheid is één van de drie kernwaarden van Volvo. In 2009 heeft één Volvo-retailer als eerste in Nederland het Erkend Duurzaam-certificaat in ontvangst mogen nemen. Sindsdien is de hele Volvo-dealerorganisatie continue Erkend Duurzaam-gecertificeerd. We zijn er dan ook trots op dat wij nu als importeur ook zelf Erkend Duurzaam Plus-gecertificeerd zijn.’

Afvalpreventie en zonnepanelen
Volvo Car Nederland wordt met name positief beoordeeld op het gebied van afval, zowel scheiden, preventie als opslag en afvoer. De certificering komt ruim een jaar nadat Volvo Car Nederland zijn pand en het parkeerterrein in Beesd een flinke duurzaamheidsupgrade had laten ondergaan met de installatie van ruim 5.000 zonnepanelen en ruim 100 nieuwe oplaadpunten voor het wagenpark. Ook dit draagt bij aan positieve scores. De totale opbrengst van de zonnepanelen bij Volvo Car Nederland bedraagt maar liefst 1,6 GWh per jaar. Dit is voldoende om de batterij van een volledig elektrische Volvo XC40 22.857 keer op te laden, waarmee 9,7 miljoen emissievrije kilometers kunnen worden afgelegd.

Hiermee maakt het bedrijf een duidelijk statement ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen, dit sluit naadloos aan op de duurzaamheidsvisie van Volvo. In dit kader is de Nederlandse organisatie in 2019 al gestopt met het drukken van brochures en prijslijsten en het gebruik van ‘single use’ plastic.

Toekomst
Het merk bereidt zich nu verder voor op de grote veranderingen die de komende jaren plaatsvinden bij Volvo, zoals de overgang naar een uitsluitend volledig elektrisch modellengamma in 2030 en het streven naar volledig klimaatneutraal opereren in 2040.

“Het behalen van het Erkend Duurzaam Plus-certificaat is onze volgende actieve bijdrage aan Volvo’s wereldwijde ‘zero emissions’ ambities, op weg naar 2040. Ik ben trots op team Volvo Car Nederland en ik spreek uiteraard ook mijn waardering uit voor de professionele samenwerking met onze leveranciers. Wij bereiden ons verder voor op de grote veranderingen die de komende jaren plaatsvinden bij Volvo en dat doen we samen met onze Volvo retailers”, zegt Herrik van der Gaag, Managing Director.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM.
Beesd2023.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Volvohistorie: 244-245-440-850-V70-V70-S60-XC70-XC70-245-S70-V70
Plaats reactie

Terug naar “Volvo Nieuws”