Tunnelconsole verwijderen: zo doe je dat

Voor kenners: de "Roffel"
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Potosi
1st Gear member
Berichten: 19
Lid geworden op: 11.07.2008 - 10:59
Locatie: Den Hoorn (ZH)

Op verzoek mijn ervaringen bij het verwijderen van de tunnelconsole (nuttig als je het lampje van de schakelindicator moet vervangen).
1. Je komt een heel eind met deze video: Maar wel een paar kanttekeningen...
2. Dat plastic onder de handrem inderdaad goed naar links schuiven. Opletten bij terugplaatsen want ook aan de zijkant ziten clips.
3. Het wegnemen van de handremhoes gaat lastig. Met een beetje Dreft afwasmiddel of vergelijkbaar op de handrem zelf gaat het beter.
4. Na 6 minuten video: hij trekt de console eruit. Dat gaat NIET bij een C70. Daarvoor moet je eerst het muntenbakje verwijderen. Doe dat niet vanaf de voorkant (staat zelfs zo in het Volvo handboek, grrr) want dan breken 2 clips aan die kant. Plak aan de achterkant van het muntenbakje bijvoorbeeld een stuk duct tape, druk daar tegenaan opdat het blijft zitten en trek met je andere hand dat tape naar boven. Bakje komt er zonder schade uit. Dan dat bakje waar dat muntenbakje zelf in zit er nog uithalen. Minste kans op breuk: hard naar achteren duwen die bak er dan vanaf de voorkant voorzichtig eruit halen.
5. Trek dan nog NIET aan de console. Eerst moeten er nog 2 schroeven uit die net zichtbaar zijn onder de tray van de asbak (zie foto). Laat die niet vallen!! De schroeven dus...
6. Trek dan nog NIET aan de console. Want (in ieder geval bij een Coupe) er zitten nog 2 boutjes onder de achterzitting. Dus trek die achterzitting eruit. Lijkt moeilijk, is het niet. Pak linker of rechterkant stevig aan de onderkant vast en geef een ruk ophoog. En ook de andere kant (werkt zo bij de meeste auto's). Je ziet nu 2 beugels waar die zitting mee vast zit.
7. Nu mag de console er eindelijk uit.
8. Als je trots bent op je prestatie vervang dan gelijk allle (kapotte) lampjes: schakelindicator, 2x stoelverwarming en 2x aansteker (daar heb ik ook posts van gemaakt),
9. Terugplaatsen zal nu geen probleem meer zijn :-).
Succes!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Volvo C70 coupe 2.4T 2002 automaat
Gebruikersavatar
Nosegear
1st Gear member
Berichten: 14
Lid geworden op: 23.01.2024 - 12:43
Locatie: Zeewolde
Contacteer:

Binnenkort een cameraatje achterop monteren, dus dit is een handige How-To voor mij. Dank!
Blue skies,

Marcel
Rijdt een hele mooie donkergrijze C70 2.0T uit 2003.
Plaats reactie

Terug naar “De 850 - S70 - C70 - V70 en V70XCClassic”