Foutcode V60 t5 my2015

Plaats reactie
MarV60
1st Gear member
Berichten: 15
Lid geworden op: 23.03.2023 - 05:46

Goedemorgen,

Tijdens gebruikelijk onderhoud, distributieriem + grote beurt, kwamen er na het uitlezen van de auto een paar foutcodes boven:
-alarm service nodig: zelf opgelost door nieuwe alarm/sirene te plaatsen, simpele klus.
-park assist service nodig: zelf opgelost door PDC sensor te vervangen door een gebruikte van de sloop, simpele klus omdat ik na uitlezen wist welke het was.
-ECM-P059800 + ECM-P059900 regelcircuitthermostaatverwarming hoog + laag: daarom maar het thermosstaathuis en thermostaat laten vervangen.

Na er flink over gelezen te hebben vind ik het vreemd dat de storingscode; ECM-P059700, open regelcircuitthermostaatverwarmer, niet actief is. De volvo specialist waar de auto in onderhoud is heeft dit nog niet meegemaakt. De andere storingscodes zijn niet te verwijderen waardoor er waarschijnlijk al inbrandschade in de ECM zit?? Heeft iemand een idee?

De Volvo specialist gaat komende week op online op onderzoek uit. Maar zo lezende op internet en de vele berichten op amerikaanse fora lijkt de bovenstaande diagnose juist. Een nieuwe ecu van Volvo is natuurlijk schreeuwend duur. Zou een gebruikte ecu, met daarbij de noodzakelijke controle dat deze in foutloze staat is, en daarop een kloon van mijn huidige ecu laten zetten een goede oplossing zijn? ZIjn die ecu universeel? Of toch wel motor specifiek (B4204T11)? Ik zag dat OBBE tuning adverteert met het klonen van ECU's. Heeft er iemand toevallig misschien nog 1 liggen?

Waar heb ik nog niet aan gedacht? Alvast bedankt voor het meedenken!
Volvo v60 T5 summum my 2015
Plaats reactie

Terug naar “S60 / V60 vanaf MY2010 t/m MY2018”