Nieuwe regels

De grote zeilrace rond de wereld.
We zijn in afwachting van de volgende editie!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ben
Executive Member
Berichten: 40459
Lid geworden op: 09.09.2004 - 16:57
Locatie: Even ten noorden van de Paltz
Contacteer:

Teams mogen in de race van 2011-2012 niet meer met twee nieuwe boten aan de start verschijnen. Met deze en andere veranderingen in de regels moet deelname aan de volgende editie aantrekkelijker worden.

De organisatie van de Volvo Ocean Race maakte de nieuwe regels gisteren bekend.

‘Met deze veranderingen willen we belemmeringen die er bestonden om in de race te stappen wegnemen. Als winnen makkelijker is, is het aantrekkelijker voor een groter aantal teams om deel te nemen,’ zegt Knut Frostad, algemeen directeur van de Volvo Ocean Race.

Concurrentie
De afgelopen twee keer was het aantal deelnemers aan de oceaanmarathon klein. Daardoor was er te weinig concurrentie.

‘Waren er in de eerste edities van deze race nog tussen de tien en twintig deelnemers, de afgelopen jaren zijn het er niet meer dan acht. Als dit zo doorgaat, is er straks geen Volvo Ocean Race meer,’ zei Marcus Hutchinson, directeur communicatie in februari in Elsevier.

Topcampagnes
De torenhoge budgetten van een aantal sponsoren in de race van 2008-2009 was reden voor bedrijven met een kleiner budget af te zien van deelname. Hutchinson: ‘Ze kunnen niet opboksen tegen topcampagnes van zo’n 100 miljoen euro van bijvoorbeeld Ericsson.’

De nieuwe regels moeten de race betaalbaar houden voor kleinere teams. Zo mogen syndicaten nog wel met twee boten aan de start verschijnen. Maar slechts één daarvan mag nieuw gebouwd zijn, de ander moet een type Open 70 van de tweede generatie zijn.

Materialen
Verder is het gebruik van materialen beperkt. Teams mogen in de testfase nog maar gebruik maken van vijftien zeilen. Tijdens de race is het aantal teruggebracht van 24 naar 17.

Ook in de personeelskosten wordt gesneden. Teams mogen tijdens de havenraces geen gebruik meer maken van extra bemanning en drie zeilers per boot moeten geboren zijn na 1 september 1980. Het aantal bemanningsleden blijft gelijk: tien zeilers en één mediaman per team.

Afbeelding
Volvohistorie: 244-245-440-850-V70-V70-S60-XC70-XC70-245-S70-V70
Plaats reactie

Terug naar “Volvo Ocean Race”