Pagina 1 van 1
Welke tankstation?
Geplaatst: 30.07.2008 - 10:49
door rsnhakan
Hı,
Ik heb heel vaak een dıscussıe met mıjn oom over
Shell en
Brand Oil. Mıjn oom zegt dat dıesel van Shell beter ıs dan dıe van Brand Oil. Ik weet nıet of dat zo ıs, maar naar mıjn weten: dıesel = dıesel. Het gaat om normaal dıesel. Hoe denken jullıe hıer over?
Groeten,
Hakan
Geplaatst: 30.07.2008 - 11:14
door Fat Rat
De toevoegingen verschillen nog wel eens tussen verschillende leveranciers....
En dat heeft dan weer invloed op het lopen van de motor. Er zijn hier weleens discussies geweest over goedkope tankstations en mensen die daar zeer slechte ervaringen mee hebben.
Ik tank overigens altijd bij de lokale agrisneltank. Goedkoopste voor lpg hier in de buurt.
Geplaatst: 30.07.2008 - 11:46
door VolvoKramer
Volgens mij maakt het allemaal niet zoveel uit. Brandstof dient toch wel aan bepaalde eisen te voldoen en ga er vanuit dat dit ook het geval is. De Shell benzine is daarmee toch niet gek anders dan die van een BP of een Tamoil.
Sterker nog, die zgn high-power brandstoffen, ik heb daar nooit het verschil in gemerkt. Schijnt wel schoner te zijn voor het milieu. Jammer dat de overheid er dan niet voor zorgt dat deze brandstof net zo duur is als de gewone (de overheid heeft marge genoeg op brandstof, in totaal ruim 60% van de prijs is voor de staatskas, dus waarom niet die paar cent per liter minder aan heffingen hierop.).
Geplaatst: 30.07.2008 - 12:31
door Pimiento
Niet zo gek dat de overheid het gebruik van "power" (hoe bedoel je, marketing

) brandstoffen niet subsidieert. Het kost namelijk geld. En zo lang Bos nog een begrotingstekort heeft, heeft hij dus niet
genoeg marge op benzine (ook al is die marge 60%).
Komt bij dat lang niet alle auto's (sterker nog, het overgrote deel) baat hebben bij deze benzine, het kan zelfs schadelijk zijn! Daar staat tegenover dat de auto's die er wél baat bij hebben vaak ook voordeliger uit zijn met V-Power oid.
Maar goed dat is de discussie niet. Ik denk dat er wel degelijk verschil is tussen verschillende pompen. Met name bij diesel zie je grote verschillen. Je kunt echter niet zeggen dat een merkpomp betere peut levert dan een witte pomp, op sommige plaatsen is het zelfs andersom. Lijkt me dus een onmogelijk vraagstuk, maar verschil is er zeker. Gewoon proberen en kijken wat er gebeurd.
Geplaatst: 30.07.2008 - 12:42
door Ben
Er zullen toch wel standaardnormen voor brandstoffen bestaan?
Geplaatst: 30.07.2008 - 13:08
door DeNNiS_
voor diesel NEN 590
maar er kan idd een verschil in zitten
Geplaatst: 30.07.2008 - 15:01
door VolvoKramer
Wanneer is een brandstof beter? Is daar een antwoord op te formuleren. Ik weet het namelijk echt niet.
Ik zou redeneren: Als er echt grote verschillen in zaten in de verschillende merken brandstof en daarmee ook verschillen in rijprestaties of levensduur van een motor, dan zouden de Avia's, Shells en Esso's hier toch wel reclame van / voor maken?
Ik denk dat het heel erg marginaal is maar zeker weten doe ik het niet.
En volgens mij komt het 'ervaren' van verschil in brandstofmerken voornamelijk van tussen de oren. Ik tank namelijk door het hele land en ben helemaal niet merk gebonden. Ik merk nooit een verschil.
Geplaatst: 30.07.2008 - 15:20
door Fat Rat
er was hier in het verleden meen ik een discussie over tink benzine, sommige auto's konder er niet mee over weg.
Heb ook weleens het verhaal gehoord van een lokale garagist hier dat een auto moeite had(stotteren enzo) met q8 lpg terwijl de total rommel geen enkel probleem veroorzaakte....
Geplaatst: 30.07.2008 - 16:46
door Iroll
Over de kwaliteit van benzine doen de wildste verhalen de ronde. Meer lezers hebben mij de afgelopen tijd gevraagd hoe het nu eigenlijk zit met de verschillen tussen de witte pomp en de grote, bekende merken. Feit is dat zelfs bij Shell de kwaliteit per tankstation kan verschillen. Dat komt door de wijze van distributie van brandstoffen in Nederland.
Alle tankstations van alle merken in Nederland halen hun brandstof uit dezelfde regionale depots. Dagelijks melden zich bij dezelfde opslagtank de tankwagens van alle merken: Shell, Esso, Texaco, maar ook de ketens van onbemande tankstations en de traditionele witte pomp. Alle tankstations in een bepaalde regio gebruiken dus dezelfde basisbrandstof, die moet voldoen aan de minimale Europese kwaliteitsnorm.
Het is, kortom, een fabeltje dat de witte pomp alleen maar de restjes van de grote merken toebedeeld krijgt, die dan ook nog eens van slechtere kwaliteit zouden zijn. Wel kan de kwaliteit als gevolg van dit distributiesysteem per regio verschillen. Het is mogelijk dat de benzine in het depot in het oosten van het land uit een ander deel van de markt komt dan de benzine in het depot in het westen van ons land.
De Shell-benzine in Rotterdam kan dus een andere kwaliteit hebben dan de Shell-benzine in Arnhem. Daarnaast zijn er ook nog verschillen per merk mogelijk. Dit geheim schuilt in de zogenaamde additieven, die aan de basisbrandstof worden toegevoegd. De chemicaliën worden bijgemengd om de automotor soepeler en/of zuiniger te laten lopen. Bij de opslagtank, waar alle merken tankstations hun brandstof komen halen, staan kleine tanks met deze additieven. De chauffeur van de tankwagen die zich bij de opslagtank meldt, identificeert zich met een chipkaart.
De computer van het vulstation weet hierdoor welke soorten en welke hoeveelheid chemicaliën bijvoorbeeld Shell of Tango wil bijmengen. Toch is het nooit echt bewezen dat een auto door een in Nederland verkocht benzinemerk veel slechter presteerde of eerder kapot ging.
http://www.ad.nl/autowereld/article932420.ece
Geplaatst: 30.07.2008 - 16:52
door VolvoKramer
Helemaal duidelijk!
Geplaatst: 30.07.2008 - 16:57
door rsnhakan
Dankjewel, nu snap ık het beter!