Pagina 1 van 1

Diesel bevriezen

Geplaatst: 05.01.2009 - 13:37
door marsm104
Binnenkort gaat het stevig vriezen. -17 in Winterswijk voorspellen de weerprofeten.
Is dat nog iets om rekening mee te houden, als diesel rijder?

Hoe doen ze dat in Zweden?

Geplaatst: 05.01.2009 - 14:59
door mightyspawn
Antivries toevoegen?

Maar denk niet zo snel dat de diesel het probleem zal zijn. Kijk maar naar die geweldige russische tanks die het altijd deden. Die van Duitsers waren superieur maar hadden toch moeite met die lage temperaturen.

Motorverwarming hebben ze vaak in die landen en garages bij ieder huis. Scheelt veel of je in de kou je auto start of lekker warm in de garage.

Geplaatst: 05.01.2009 - 17:13
door patricks80
die deden er eeb beetje benzine erbij

deden wij vroeger ook bij de shovel en altijd s'avonds tanken als je klaar was met werken dan had je geen condens in de tank die kan bevriezen

Geplaatst: 05.01.2009 - 19:19
door Fabian
http://www.anwb.nl/auto/onderhouden-en- ... maken.html

Dieselbrandstof in de winter

De meest voorkomende problemen bij auto's met een dieselmotor in de winter zijn:
• bevriezing van water in het brandstoffilter;
• het zogenoemde 'vlokken' van de brandstof.
Om dat te voorkomen leveren de meeste brandstofmaatschappijen elk jaar vanaf oktober 'winterdiesel'. Hier zit geen paraffine in, die stof die de vlokvorming veroorzaakt.
Normale zomerdiesel kan al bij enkele graden boven nul gaan vlokken! Winterdiesel is meestal gegarandeerd tot - 20 graden Celcius.

Een bekend middel om dieselolie beter bestand te maken tegen bevriezing was het toevoegen van benzine of petroleum. Dat mag zeker bij moderne dieselmotoren absoluut niet meer! Er kan namelijk door een gebrek aan smering ernstige schade ontstaan aan de dieselpomp.

Voorkomen is ook in dit geval weer beter dan genezen. Daarom hebben sommige autoconstructeurs deze problemen al voorzien. Zij monteren standaard een verwarmd brandstoffilter. Als uw dieselauto dit niet heeft, kan de dealer dit alsnog monteren. Prijzen liggen in de buurt van de € 200,-.
En als er toch moet worden 'genezen'? Als de brandstof toch is gaan vlokken, kunt u de auto het beste in een verwarmde ruimte brengen. Of anders moet u met een föhn het brandstoffilter en de leidingen trachten te ontdooien.

Geplaatst: 05.01.2009 - 19:19
door Fabian
Heeft volvo een verwarmd brandstoffilter ?

Geplaatst: 05.01.2009 - 19:27
door mightyspawn
Tot slot

Niet de motor aanzetten voor het krabben, want de motor warmt stationair nauwelijks op en het is slecht voor de motor en voor het milieu. Bovendien sta je erg ongezonde uitlaatgassen in te ademen tijdens het krabben. Dus eerst krabben, dan instappen, starten en rustig wegrijden.
hehe beetje offtopic, maar dit doe ik nog steeds. en die Volvo kachels zijn echt snel warm. Die van de 460 helaas wat minder snel dan in mn 240.

Geplaatst: 05.01.2009 - 20:37
door marsm104
Duidelijk verhaal van die Diesel dus.
Ik verwacht zelf geen problemen.

En over het opwarmen: Ik start de motor, en ga dan krabben. Anders stap ik in, en beslaat mij de voorruit!

Geplaatst: 05.01.2009 - 20:40
door Paul
Nou ik maak me niet zoveel zorgen, mijn auto houdt het ook in de Alpen vol dus waarom zou hij deze nacht niet vol kunnen houden?

We zullen het morgenochtend zien!