De FL & FE nu ook aangepakt

Speciale fotorubriek voor Volvo trucks. Maar ook Volvo bussen laat je hier zien.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
truckingwally
3rd Gear member
Berichten: 389
Lid geworden op: 19.04.2009 - 17:27

In navolging van de FH & FM zijn ook de kleine broer en zus onderhanden genomen

Afbeelding


Afbeelding
Alles is onmogelijk , als je het maar wil !
Volvo 760GLE 1985 t/m 1992
Volvo 760GLE 1992 t/m 2009
Volvo V70 2009 t/m 2016
Volvo S80 2016 t/m....
Gebruikersavatar
Msuidgeest
Geartronic member
Berichten: 20409
Lid geworden op: 23.06.2007 - 23:15
Locatie: Flevoland
Contacteer:

Gaan de vrachtwagenkleuren nu ook de autokleuren achterna? Aparte keuze maar of het mooi is weet ik niet: nog niet in het wild een F met deze kleuren gezien.
Mark


Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

Arthur C. Clarke

Installateurs gezocht:
https://wouda.nl/werken-bij-wouda/
Gebruikersavatar
truckingwally
3rd Gear member
Berichten: 389
Lid geworden op: 19.04.2009 - 17:27

en nog een familie foto van de nieuwe, en vernieuwde trucks

Afbeelding
Alles is onmogelijk , als je het maar wil !
Volvo 760GLE 1985 t/m 1992
Volvo 760GLE 1992 t/m 2009
Volvo V70 2009 t/m 2016
Volvo S80 2016 t/m....
Gebruikersavatar
Volvoman
7th Gear member
Berichten: 7651
Lid geworden op: 20.09.2004 - 21:33
Locatie: GLD
Contacteer:

Jarenlang testen Volvo voor de ideale distributietruck

Jarenlang testen Volvo voor de ideale distributietruck
Met de nieuwe Volvo FE en FL is rijden in stedelijke omgevingen nu eenvoudiger dan ooit. Aan deze belofte gaan jaren van testen en productontwikkeling vooraf. Om efficiency en optimaal chauffeurscomfort te garanderen, is alles getest: van trillingen in het stuur en de spiegels tot het geluidsniveau van de motor.

Een van de belangrijkste parameters tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Volvo FE en Volvo FL was het verbeteren van de werkomgeving voor de chauffeur. Zo werd een comfortabele truck gecreëerd die prettig rijdt.

“We willen onze klanten producten van een hoge kwaliteit bieden. Het is net zo belangrijk dat de trucks de puur fysieke uitdagingen overwinnen als dat ze voldoen aan de wensen en verwachtingen van klanten”, aldus Hayder Wokil, Quality Director bij Volvo Trucks.



Praktijktesten bij klanten

Karli Walter, die al veertien jaar rijdt voor het Zwitserse distributiebedrijf Gabriel, heeft de nieuwe Volvo FL zeven maanden lang getest.

“De nieuwe Volvo FL heeft een erg lage en comfortabele instap. Daarnaast kun je overal komen en manoeuvreren gaat heel gemakkelijk. De truck is geweldig als je door nauwe straten rijdt of als er weinig ruimte is. Dit nieuwe model is krachtiger, heeft meer laadvermogen en is prettig om te rijden”, zegt hij.

Van alle testen die Volvo Trucks uitvoert, behoren praktijktesten tot de belangrijkste. Ze worden gebruikt om te garanderen dat de geavanceerde productontwikkeling voldoet aan de praktijkomstandigheden.

“De feedback van de testchauffeurs is erg waardevol voor ons. Het is een bevestiging van alles wat we doen. Uiteindelijk gaat het maar om één vanzelfsprekende factor: we moeten simpelweg voldoen aan de verwachtingen van onze klanten”, zegt Hayder Wokil.



Laag geluidsniveau geoptimaliseerd voor rijden in de stad

Een van de belangrijkste factoren voor het chauffeurscomfort is een laag geluidsniveau in de cabine. Daarom wordt elk detail, van trillingen van spiegels, stoelen en stuur tot het geluid van de motor en windgeruis rond de cabine, grondig bestudeerd en geëvalueerd. Dankzij de geheel nieuwe Euro 6-motoren is het motorgeluid dat in de cabine wordt geregistreerd, aanzienlijk lager geworden.

“De nieuwe motoren draaien met een lager toerental waardoor ze stiller zijn en beter aangepast voor rijden in de stadsomgeving. Het grootste voordeel van een stillere cabine is dat de chauffeur minder vermoeid raakt. Een alerte chauffeur let beter op en rijdt veiliger”, aldus Tobias Bergman, Product Manager voor de FE en FL bij Volvo Trucks.

Verificatie van de totale levensduur van de truck

Een ander belangrijk onderdeel in de verbetering van de chauffeursomgeving zijn de comforttesten op oneffen wegdek, met hobbels en kuilen. De trillingen in de trucks worden gemeten en kunnen vervolgens in een laboratorium worden gereproduceerd op verschillende niveau’s.

Nadat ze grondig zijn getest op de testbank in het laboratorium zijn de trucks - inclusief de nieuwe Euro 6-motoren en de I-Shift versnellingsbak - ronde na ronde getest op de testbaan van Volvo Trucks. De versnellingsbak is getest bij het starten op hellingen tot wel 25%.

“Daarna voerten we de versnelde duurzaamheidstesten uit voor het hele voertuig. Dit zijn onze meest uitgebreide testen waarin de totale levensduur van de truck wordt gecontroleerd. In totaal wordt met deze nieuwe modellen 12.000 kilometer gereden op veeleisende testbanen en de openbare weg. Dit komt overeen met 500.000 km, oftewel de gemiddelde levensduur van een distributietruck, onder normale rijomstandigheden”, aldus Hayder Wokil.

Feiten over de nieuwe Volvo FE en Volvo FL

De nieuwe Volvo FE en Volvo FL zijn bij uitstek geschikt voor het rijden in een stedelijke omgeving Tot de belangrijkste nieuwe voorzieningen behoren de nieuwe D5- en D8-motoren die voldoen aan de Euro 6-norm en die door de snelle opbouw van het koppel de rijeigenschappen verbeteren en de productiviteit verhogen. De nieuwe Volvo FE is nu ook leverbaar met I-Shift. Dit levert meer gemak op voor de chauffeur, door perfecte manouvreereigenschappen, ook voor zwaardere inzet. De nieuwe Volvo FL kan ook worden geleverd in een geoptimaliseerde 12-tons variant met een lagere instap, verbeterd zicht en een krachtige 4-cilinder motor waarbij het laadvermogen met 500 kg is toegenomen. Beide modellen zijn stiller en voorzien van nieuwe ergonomische en veiligere stoelen en een verbeterd instrumentenpaneel.
Bert-Jan Nijhuis
VOLVO V60 T5 Inscription Pebble Grey MY2019
VOLVO MODEL CARS op Facebook en Instagram
Gebruikersavatar
Volvoman
7th Gear member
Berichten: 7651
Lid geworden op: 20.09.2004 - 21:33
Locatie: GLD
Contacteer:

Bert-Jan Nijhuis
VOLVO V60 T5 Inscription Pebble Grey MY2019
VOLVO MODEL CARS op Facebook en Instagram
Plaats reactie

Terug naar “Foto's van Volvo Trucks en Bussen”