Nog schonere lucht in Volvo's dankzij baanbrekende luchtzuiveringstechnologie

In dit board het officiële nieuws over Volvo van verschillende bronnen uit de hele wereld
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ben
Executive Member
Berichten: 40460
Lid geworden op: 09.09.2004 - 16:57
Locatie: Even ten noorden van de Paltz
Contacteer:

Allergieën, astma en luchtvervuiling hebben een negatieve invloed op honderden miljoenen mensen over de hele wereld, zo blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie en de World Allergy Organisation.



Daarom neemt Volvo Cars maatregelen om zijn klanten een steeds betere luchtkwaliteit in zijn nieuwste auto's aan te bieden via geavanceerde luchtzuiveringstechnologie, waardoor mensen schonere lucht kunnen inademen.

Volvo Cars is ervan overtuigd dat schone lucht vele voordelen biedt vanuit het oogpunt van persoonlijke gezondheid en veiligheid en zal bij de ontwikkeling van zijn auto's verdere verbeteringen op dit gebied blijven aanbrengen.

De Advanced Air Cleaner, een onderdeel van de nieuwste luchtzuiveringstechnologie die beschikbaar is op de nieuwe modellen van de 90- en 60-serie, is door Allergy Standards Limited (ASL) astma- en allergievriendelijk verklaard en verwijdert tot 99,9 procent van de gras-, boom- en onkruid-stuifmeelallergenen uit de binnenkomende lucht.

Allergy Standards Limited (ASL) is een onafhankelijk certificeringsprogramma dat consumenten helpt producten te identificeren die geschikt zijn voor mensen met astma en allergieën.

"Door onze klanten te helpen de luchtkwaliteit in hun Volvo te verbeteren, helpen wij de nadelige gezondheidseffecten die samenhangen met luchtvervuiling, allergieën en fijnstof te verminderen," zegt Dr. Maria Bernander, expert gezondheidseffecten inzittenden bij Volvo Cars. "Naast de voordelen voor de persoonlijke gezondheid hebben studies aangetoond dat schonere lucht ook kan helpen de concentratie te verbeteren, waardoor je beter geconcentreerd kunt blijven tijdens de rit."

Bovendien zullen bestuurders van de nieuwste Volvo's* kunnen beoordelen of ze de lucht in het interieur van hun auto moeten zuiveren met behulp van live gegevens die de actuele pollen- en luchtkwaliteitsniveaus in de buitenlucht weergeven op het centrale display van de auto. Met deze zelf ontwikkelde app is Volvo Cars de eerste autofabrikant die bestuurders live gegevens verstrekt over pollenniveaus in de buitenlucht.

"Door de luchtzuiveringsfuncties in onze auto's regelmatig te testen en verder te ontwikkelen, kunnen we ons concurrentievoordeel vergroten door een comfortabelere en gezondere rijervaring te bieden", zegt Anders Löfvendahl, technisch expert op het gebied van luchtkwaliteit in het interieur en verantwoordelijk voor de technische leiding van de ontwikkeling van deze functie.

Auto's die zijn uitgerust met de nieuwste luchtzuiveringstechnologie van de onderneming zijn ook uitgerust met een sensor, die in 2020 wereldwijd als eerste in Volvo's wordt geïntroduceerd en die de PM 2,5-niveaus in het interieur meet en de klant in staat stelt die te vergelijken met de niveaus buiten.

De PM 2,5-niveaus, die de hoeveelheid fijne deeltjes in de lucht aangeven, zijn een veel gebruikte maatstaf voor de luchtkwaliteit. Wereldwijd hebben veel stedelijke gebieden te kampen met PM 2,5-niveaus die de door de Wereldgezondheidsorganisatie aanbevolen niveaus overschrijden, wat de noodzaak benadrukt om de impact ervan tot een minimum te beperken

Dankzij een filter op basis van synthetische vezels en ionisatie in de Advanced Air Cleaner van Volvo Cars wordt in onze modellen uit de 60- en 90-reeks tot 95 procent van alle PM 2,5-deeltjes buiten het interieur gehouden.

Bovendien kan de Advanced Air Cleaner meer dan 97 procent van de virussen in de lucht verwijderen die via het luchtfilter het interieur proberen binnen te dringen en bestaande virusniveaus in de auto met tot wel 95 procent verwijderen. Resultaten van recente tests die zijn uitgevoerd door het onafhankelijke Oostenrijkse onderzoeks- en testinstituut OFI tonen aan dat de virale filtratie-efficiëntie van het filter en de ionisator de technologie zeer effectief maakt tegen door de lucht verspreide virussen.

*Auto's geproduceerd vanaf Q2 2022, exclusief alle varianten van de XC40.
Volvohistorie: 244-245-440-850-V70-V70-S60-XC70-XC70-245-S70-V70
Plaats reactie

Terug naar “Volvo Nieuws”