Een DV doet verder niets anders dan lucht afblazen die tussen je gasklep en je turbo blijft hangen. Voor deel is dat je turbo op gang blijft en idd hij zou iets sneller op kunne pakken maar niet echt merkbaar. Geeft wel een leuk geluid dat zekers. Ik heb op mijn turbo's ook altijd een DV gehad.
En voor danny V40
Op een diesel kun je geen DV zetten.
Ford escort MK3 1984. 1.6 8vEFI turbo 200PK
Ford fiesta MK3 1994 xr2i 1.8 16v 130PK.
Volvo 440 turbo '93.
Opknappen en opfokken dat ding. T25 in aantocht
Ik zoek al een tijdje voor een andere dumpvalve voor mn 460 turbo uit 1995. Ik zit te denken aan eentje van forge motorsport, want ik heb gehoord dat dat wel een goed merk is.
Ik heb er wel 1tje gezien (zie link) die voor volvo in het algemeen is (universeel), dus ik weet het niet of dat wel verstandig is.
Speciefiek voor de 460 heb je geen dumpvalve volgens mij.
Ik zou graag willen weten of ik er wel goed aan doe om zo'n eentje te gaan kopen.
Ik hoor graag je reactie.
eugene schreef:De turbo van een 440 is low pressure, die doet geen 1.2 bar
Na chippen doet ie 0.7, en dat is ongeveer de maximum. Als je richting de 200pk wil moet je een grotere turbo erop zetten, maar alle dure gevolgen van dien
een T-5 doet standaard 225pk bij 0.5 bar Na chippen 1.1-1.2 bar en dan draait ie ongeveer 270-280pk
Mijn 440 Turbo draait nu 1,2 bar..... en als ik niet oplet zelfs 1,5 bar :shock:
460turbo schreef:
Ik heb er wel 1tje gezien (zie link) die voor volvo in het algemeen is (universeel), dus ik weet het niet of dat wel verstandig is.
Speciefiek voor de 460 heb je geen dumpvalve volgens mij.
Ik zou graag willen weten of ik er wel goed aan doe om zo'n eentje te gaan kopen.
Ik hoor graag je reactie.
danny V40 schreef:weet iemand waar ik een bov kan kopen voor m'n v40 TD Renault motor,
heb wel de druk van 0.8 naar 1.0 gedaan merk je wel hoor.
M'n zwager heeft ook een impreza heb ik van het weekend een vernauwing in de wasegate slang gemonteerd waardoor de druk van 0.8 naar 1.2 gaat merk je ECHT wel
gr Danny
Forge heeft dumpvalve voor CR-dieselmotoren.
Slang vernauwen.... link, want je druk gaat nu dus ook bij een lager toerental al erg veel omhoog. En hoge druk bij een lage zuigersnelheid kan funest zijn voor de drijfstangen. Daarnaast kan ie wel eens té arm lopen nu..... Doe het goed (nieuwe software) of doe het niet is mijn motto.
Je kunt de turbodruk niet opschroeven met een andere DV, maar, je kunt het afblazen en opspinnen van de compressor iets verbeteren door de DV tussen de IC en het gasklephuis, zo dicht mogelijk bij de gasklep te plaatsen.
Tenzij hij daar al zit.
Verder kan een mooie glimmende DV voor wat optische tuning zorgen en tot slot, als je een open systeem neemt, krijg je het karakteristieke afblaas geluid.
Turbodruk is op vele maniere op te schroeven, wastegate strakker (RISICO'S!!!) bleedvalve's, boostcontrolers, etc.
eugene schreef:De turbo van een 440 is low pressure, die doet geen 1.2 bar
Na chippen doet ie 0.7, en dat is ongeveer de maximum. Als je richting de 200pk wil moet je een grotere turbo erop zetten, maar alle dure gevolgen van dien
een T-5 doet standaard 225pk bij 0.5 bar Na chippen 1.1-1.2 bar en dan draait ie ongeveer 270-280pk
Mijn 440 Turbo draait nu 1,2 bar..... en als ik niet oplet zelfs 1,5 bar :shock:
Ik neem aan, dat je 0.2 bar overdruk (is 1,2 bar druk) bedoeld. Eugene heeft het bij 1,2 bar over overdruk. De T4 turbocompressor gaat tot 1,2 bar overdruk bij piekdruk in de standaard setup van een T4.
Je hebt voor een auto met LMM zoiezo een zogenaamde 2-zuigerDV hebben.
Een gewone DV gaat bij stationair open staan, dat betelent dus dat je valse lucht kan aanzuigen en dat verstoord het stationair lopen waarschijnlijk.
De Bailey's die ik heb, staat bij stationair op zich ook open (de grote zuiger) maar er zit een klepje op met een veer, de DV toch dicht houdt. Daardoor blijft hij stationair gewoon netjes lopen.
Er zijn verschillende DV's met verschillende oplossingen in de markt, als je maar zorgt dat je een DV monteert die een extra klepje heeft dat dicht blijft staan als je stationair loopt.
Hallo, heb zo eens de discussie over bov's gevolgd, ik heb een HKS SSQV BOV gemonteerd op mijn C70 T5 zonder problemen.
Ik heb dit gemonteerd met als reden de inferieure kwaliteit van de circulatie valve die standaard door volvo geleverd wordt op mijn wagen.
De standaard circulatie valve zit bij mij met drie boutjes in mijn turbo gemonteerd. Nu wil het membraam wat daar in zit nogal eens scheuren, dit geeft dan weer een instabiele laaddruk, met alle nare gevolgen vandien.
Op het moment dat je overschakeld van het gesloten systeem naar een "open" systeem gaat je volvo iets rijk lopen. dit doordat de afgeblazen lucht normaal na de luchtmassameter en voor de turbo wordt geherinjecteerd. Als je een BOV monteert mis je dus dat beetje verbrandingslucht, deze was immers wel ingecalculeerd in je ECU, vandaar dat je dus rijker loopt.
De kwaliteit van een Forge is misschien leuk voor de eerste paar maanden,(heb deze zelf ook gehad) en het idee van twee veren klinkt misschien leuk, maar ik vond het helemaal niets.
Na twee maanden rijden, bleef deze BOV gewoon ongeveer 1,5 seconden open als ik op het gas ging.
Deze BOV opereert met behulp van een zuigertje met daaromheen een rubbertje.
De HKS SSQV die ik nu heb opereert met behulp van twee membramen, het verschil zit hem in het feit dat de forge afblaast, doordat met behulp van vacuum de veerdruk van de BOV door de boost wordt overwonnen waardoor die afblaast( het push type effect).
De HKS SSQV blaast als volgt af; op moment van sluiting van de gasklep opent het gecreeerde vacuum het eerste membraam, door de uitstromende luchtdruk opent de tweede membraam die dan volledig afblaast(het pull type effect)
Dit laatste geeft een zeer directe opening en sluiting van de BOV wat dus naadloos aansluit op de gasklepstand.
Ook het zogenoemde stationair schroefje op de forge BOV is helemaal K..
Bij de nieuwe HKS SSQV is dit gerotzooi helemaal niet nodig, daar zit het stationair regelgedeelte helemaal niet op, omdat dit niet nodig is, het werkt immers met een membraam die alleen werkt op plotselinge druk verschillen.
Al met al is de HKS met z'n 300 EUR stevig aan de prijs maar z'n geld zeker waard. Hij blijft na jaren trouwe dienst nog netjes tonen en ook nog functioneren, iets wat niet van alle bov's gezegd kan worden. En wat betreft het afblaas geluid komt geen enkele forge ook maar in de buurt van het verslavende HKS geluid.
Forge Dual Piston werkt perfect, jaar na jaar... Je moet inderdaad geen enkelzuiger of membraan BOV monteren, dat werkt niet. Loop ook met een grote boog om alle BOV die minder dan 100 euro kosten heen, na verloop van tijd begint de ellende... En Marco, ik denk dat jij gewoon de verkeerde Forge hebt geprobeert, want de Forge BOV die specifiek voor onze Volvo's is gemaakt heeft helemaal geen afstelmogelijkheid, is ook niet nodig, de toegepaste drukveer heeft al het juiste bereik. Je hebt gewoon het verkeerde type gehad....
Overigens, heren en dames, voor alle BOV's geldt, af en toe de werking controleren, schoonmaken en invetten.
Voor membramen geldt, dat ze kapot gaan, is gewoon slijtage. Overigens zullen ook de zuiger DV's aan slijtage onderhevig zijn.
@Marco, die Forge die je gebruikt hebt, klinkt niet als de juiste, of niet voldoende geprepareerd. Als je de membramen niet goed prepareerd gaan ze plakken. In pincipe is er niks mis met het merk Forge. HKS is gewoon de "porsche"-versie, bijbehorende prijs. Bij die belachelijke prijs mag je dan ook zeker eisen stellen. Alle waar is naar z'n geldt.
Mijn Bailey's is ook niet echt goedkoop, maar hij bevalt nog steeds perfect.