Als de brandweer

Speciale fotorubriek voor Volvo trucks. Maar ook Volvo bussen laat je hier zien.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ben
Executive Member
Berichten: 40905
Lid geworden op: 09.09.2004 - 16:57
Locatie: Even ten noorden van de Paltz
Contacteer:

Volvo FM-9 voor brandweer
Bron: De Stem


Maandag 24 april 2006 - ZUIDDORPE – De twee groepscoördinatoren Johnny van Damme namens brandweer Zuiddorpe en Diewert Sturm van Zaamslag ontvingen zaterdagmorgen vol trots uit handen van burgemeester Jan Lonink de sleutels van hun nieuwe blusvoertuig, een Volvo FM-9.

Afbeelding

De volledig naar de eisen anno 2006 ingerichte wagens vertegenwoordigen ongeveer een waarde van driehonderdduizend euro per stuk.

,, Een hele overwinning natuurlijk, als je nagaat dat we vorig jaar zomer nog op de nominatie stonden om weggesaneerd te worden. Dan is de overhandiging van zo’n sleutel door de burgemeester toch wel de kers op de taart, kan ik zeggen", aldus een trotse Van Damme.

Hij refereerde bovendien aan een gelijke situatie in 1978. Ook toen stond bij de herindeling Zuiddorpe/Axel het brandweerkorps van Zuiddorpe ter discussie en verkregen de spuitgasten uiteindelijk zowel een nieuwe brandweerwagen als een nieuwe kazerne.

Diezelfde kazerne aan de Hoofdweg-Noord was zaterdagmiddag de plek van handeling voor een open dag.

Het achttienkoppige korps uit Zuiddorpe gaf de belangstellenden de mogelijkheid eens in de keuken te kijken. Zo waren er diverse demonstraties, stonden verschillende voertuigen opgesteld en werd uitleg gegeven over materialen en werkzaamheden.

Pronkstukken

De twee ’s morgens overhandigde, gloednieuwe wagens stonden als pronkstukken bij de kazerne.

De Zaamslagse trots met de deuren en laadrekken geopend om te laten zien wat een huidige brandweerwagen allemaal herbergt.

Met de Zuiddorpse nieuweling kon jong en oud een rondje rijden in en om het dorp.

De hoogwerker van het korps Terneuzen werd ingezet om iedereen die dat wilde Zuiddorpe eens te laten zien vanaf 32 meter hoogte. Dit aanbod werd door velen met graagte aangegrepen.

Schroothoop

Een paar honderd belangstellenden waren afgekomen op de overhandiging en de open dag. De oude brandweerwagen van het Zuiddorpse korps gaat overigens niet naar de schroothoop. Toen Van Damme de sleutels van de nieuwe wagen kreeg, gingen de sleuteltjes van de oude wagen over in de handen van Elopak.

„Daar krijgt ons wagentje nog een tweede leven“, aldus Van Damme.

‎De voor Zuiddorpe heuglijke dag werd met een feestavond door de korpsleden op gezellige wijze afgesloten.
Volvohistorie: 244-245-440-850-V70-V70-S60-XC70-XC70-245-S70-V70
Gebruikersavatar
V40marijn
2nd Gear member
Berichten: 66
Lid geworden op: 16.02.2006 - 19:09
Locatie: Westdorpe ZLD

Grappig daar heb ik een huis gekocht,
blij dat ik op een betrouwbare wagen kan rekenen :lol:
Plaats reactie

Terug naar “Foto's van Volvo Trucks en Bussen”